The Mastiha Project

Το Mastiha Project, η μοναδική ενέργεια προβολής και προώθησης της μαστίχας στον χώρο της εστίασης, βραβεύθηκε από το Επιμελητήριο Χίου στις αρχές του 2017, για την καινοτομία και εξωστρέφεια του.

Το Mastiha Project ενεργεί υπό την επίβλεψη της έμπειρης ομάδας του «Oz cocktail bar” και έχει βρει πολλούς υποστηρικτές όπως την Bar Academy Hellas, το Difford's Guide το Hunting Spirits το Bitter booze και διάφορες  εταιρίες παραγωγής λικέρ μαστίχας, δείγμα του αυξημένου ενδιαφέροντος παγκοσμίως για νέα προϊόντα και νέες συνέργειες. 

Το Mastiha Project έχει έναν και μόνο στόχο. Να διαδοθεί η φήμη της μαστίχας, η γνώση γύρω από την χρήση της σε ειδικευμένους επαγγελματίες με απώτερο τοπικό όφελος την αύξηση της ποσότητας, της διακίνησης και την ποιοτική της χρήση σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.    

Με βάση τα παραπάνω, το Οz cocktail bar ανέλαβε την πρωτοβουλία και δημιούργησε μία σειρά παρουσιάσεων μέσα από εκδηλώσεις για να πετύχει εξειδικευμένα την προβολή της μοναδικότητας της μαστίχας Χίου, καθώς και τον τρόπο που φτάνει «από το χώμα, στο ποτήρι μας».

Με το ειδικά διαμορφωμένο Mastiha Van η ομάδα του Oz έχει παρουσιάσει το προϊόν σε συνεργασία με τα ‘’Mastiha Shop’’ στο Athens Bar Show, στην πρώτη από τις δύο μεγαλύτερες εκθέσεις της Ευρώπης για επαγγελματίες των bar και με περισσότερους από δέκα χιλιάδες επισκέπτες.

Παράλληλα όμως συνέβαλε και στα εγκαίνια του σύγχρονου Μουσείου Μαστίχας παρουσιάζοντας μοναδικές συνταγές με το ομώνυμο προϊόν, καθώς και στα εγκαίνια του μουσείου Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα αλλά και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις των «Mastiha Shop».

Για την συνέχεια έχουμε ήδη προϊδεάσει. Το Mastiha Experience αποτελεί το πρότζεκτ που θα «τρέξει» το καλοκαίρι του 2017, όπου οι κορυφαίοι του χώρου της παγκόσμιας bar σκηνής πρόκειται να επισκεφθούν το νησί μας και να γνωρίσουν μέσα από μία βιωματική εμπειρία την μοναδικότητα της μαστίχας, του τόπου αλλά και των ανθρώπων της.

Αν θα συνοψίζαμε το όραμα που υπάρχει στις ενέργειες και πρωτοβουλίες μας αναφορικά πάντα με την μαστίχα, είναι να δημιουργηθεί μία «κληρονομιά» στο χώρο του παγκόσμιου bartending, που να επιτρέψει στο τοπικό μας προϊόν να γίνει γνωστό στους κλάδους της γαστρονομίας.

 

Γιατί η θέση της Μαστίχας Χίου είναι κοντά και δίπλα στους πρωταγωνιστές.