Rum & Whiskey Festival

Στις 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε το 2ο Rum & Whiskey Festival στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας. Το Mastiha Project και το Oz Cocktail Bar είχαν την τιμή να είναι προσκεκλημένοι αυτής της έκθεσης με σκοπό να παρουσιάσουν την ενέργεια προβολής και προώθησης της μαστίχας στον χώρο των μπαρ. Η συνδιοργάνωση αυτή με πρωτοβουλία του Baba Au Rum (50’s world best bars), του Θάνου Προυνάρου (ιδιοκτήτη) και του Γιώργου Κουβέλη, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Oz να γνωριστεί και να επικοινωνήσει με δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου. 

 

Μέσα από πολύωρες συζητήσεις ανταλλάχθηκαν διάφορες προτάσεις για την περαιτέρω χρήση της μαστίχας στον χώρο του bartending αλλά και την γενικότερη ενίσχυση της κατηγορίας των λικέρ και spirit που διατίθενται στην αγορά. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου, μπορούσαν οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με έναν πραγματικό (μη παραγωγικό) σκίνο, με τα εργαλεία της καλλιέργειας, τον σχινοκαρπό και φυσικά με πολύ μαστίχα στα διάφορα στάδια καθαρίσματος. Οι επαγγελματίες bartender και λάτρεις του χώρου των μπαρ είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν κάποιες προτάσεις της ομάδας του Oz προς χρήση της φυσικής μαστίχας, του μαστιχέλαιου, του μαστιχόνερου και του σχινοκαρπού, μέσα από διάφορες σύγχρονες μεθόδους παρασκευής σπιτικών συστατικών που χρησιμοποιούνται στα σημερινά μπαρ, εισπράττοντας ενθαρρυντικά  σχόλια από τους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. 

 

 

Το Mastiha Project συμμετέχοντας σε ακόμη μία στοχευόμενη έκθεση προβολής και προώθησης της μαστίχας στον χώρο των μπαρ, επιβεβαιώνει την καθιέρωσή του στα τεκταινόμενα του σύγχρονου bartending, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς για το κοινό όφελος όλων των εμπλεκόμενων με την μαστίχα φορέων.