Athens Bar Show 2016

To Athens Bar Show είναι η μεγαλύτερη γιορτή της εγχώριας bar σκηνής, μία μοναδική ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στους bartender και τους επαγγελματίες του χώρου των ποτών. Για πρώτη φορά, το νησί της μαστίχας εκπροσωπήθηκε επίσημα από την ομάδα του Oz με σκοπό να προβάλει και να προωθήσει την μαστίχα ως πρώτη ύλη στον χώρο των bar, μέσα από το ''The Mastiha Project'' που έχουμε δημιουργήσει. 

Στις 8 & 9 Νοεμβρίου βρεθήκαμε λοιπόν στον χώρο της Τεχνόπολις, στο Γκάζι σε συνεργασία με την Mediterra A.E. και τα Mastiha Shop για να παρουσιάσουμε νέες ιδέες και προτάσεις στους εμπλεκόμενους του χώρου της εστίασης και της διασκέδασης. Στον χώρο που μας είχε παραχωρηθεί από την διοργάνωση του Athens Bar Show, στήσαμε το Oz salad basket ντυμένο κυριολεκτικά με μαστίχα. Με την καθοριστική συμμετοχή του ARCHstudio, καταφέραμε να δώσουμε μία πλήρη και πραγματική αποτύπωση της καλλιέργειας του μαστιχόδεντρου. Ο Γιώργος Μπουσές και η Δανάη Αθανασοπούλου είχαν σχεδιάσει ένα πραγματικό σχίνο να αιωρείται στο ύψος του ματιού μέσα σε ένα μεταλλικό πλαίσιο. Κάτω από τον σχίνο, αιωρούνταν κόσκινα με ακαθάριστη μαστίχα και στην βάση του απεικονιζόταν το έδαφος στρωμένο με ασπρόχωμα μέσα σε μία τεράστια διαφανή γλάστρα. Η κατασκευή τράβηξε κυριολεκτικά τα βλέμματα των επισκεπτών και πολλοί από αυτούς ήταν πρόθυμοι να ρωτήσουν για περισσότερες λεπτομέρειες. Κορυφαία στιγμή, θεωρήθηκε όταν τον χώρο του Oz salad basket επισκέφθηκε ο μοναδικός μη μεξικανός connoisseur της τεκίλα ''Στέλιος Παπαδόπουλος'', παρέα με τον εμπνευστή και δημιουργό της Tommy's Margarita ''Julio Bermejo'' για να ρωτήσουν περισσότερες πληροφορίες για το μοναδικό προϊόν της μαστίχας.

Η παρουσία της ομάδας μας στο Athens Bar Show 2016 συμπεριλάμβανε μία τριανταπεντάλεπτη παρουσίαση της μαστίχας για τους επαγγελματίες του χώρου με τίτλο: ''Δάκρυ: H νέα μονάδα μέτρησης στο bartending''. Περίπου 70 ενδιαφερόμενοι βρέθηκαν στην αίθουσα 4 της Τεχνόπολις για να ακούσουν κάποιες προτάσεις χρήσης της μαστίχας βάση των νέων και σύγχρονων μεθόδων που χρησιμποιούνται στα σύγχρονα bar.